inhoud van dit blog:

Carrièreswitch maken, waarom zou je?

Afgelopen jaar zaten we verplicht thuis. En niet weinig. Na versoepeling van de maatregelen konden we meer op pad. Ruimte en vrijheid, heerlijk! Graag neem ik jullie mee naar een soortgelijke ervaring die ik had. En die ervoor zorgde dat ik dit voorjaar een carrièreswitch ging maken.

Carrièreswitch maken van…

…mijn verpleegkundigeloopbaan. Voorlopig. Dat is voor mij de teleurstellende conclusie van 2020. Maar voordat je roept dat je ergens mee stopt, zul je eerst iets moeten vertellen waarom je ermee begon. Komtie.

Toen ik klaar was met met mijn bachelor theologie, dacht ik: wat wil ik hiermee? Ik wist het (nog) niet. Ik ging door op VIAA in Zwolle en behaalde mijn diploma verpleegkunde. Dat was het dan, zou je zeggen. Lekker werken in de zorg, veel zingeving in je werk, goed geld verdienen. Oh nee, toch niet 😉 Ik had compassie met mensen, wiens gedachten door dementie langzaam vervagen. Van mijn werkgever mocht ik de opleiding tot dementieverpleegkundige gaan doen. Vol enthousiasme begon ik.

En toen zat ik ineens verplicht thuis

Door een mooie gebeurtenis, dat wel. Ik was namelijk zwanger van onze prachtige dochter. Door het verlies van een eerdere zwangerschap in combinatie met fysiek zwaar werk in de thuiszorg kwam ik met 14 weken thuis te zitten. En heb niet meer gewerkt tot afgelopen voorjaar. Ik takelde door fysieke klachten af tot ik bijna geen voet meer voor de andere kon krijgen. En bouwde daarna weer op naar mijn oude niveau (nou ja, bijna dan). In een tijdsbestek van anderhalf jaar.

Verplicht thuiszitten
Foto: T. Al Nakib

Als ik dan nu de verhalen lees van mensen die corona hebben en die lang moeten revalideren, voel ik van binnenuit met hen mee. What doesn’t kill you, makes you stronger, zeggen ze. En dat is absoluut waar. Maar toch hoop ik met heel mijn hart dat ik het zelf niet nog een keer hoef mee te maken.

Als je niks kunt, heb je heul veul tijd om na te denken

Door al dat gedenk kwam ik tot een conclusie, waar ik soms nog steeds niet vrolijk van word. Het lijkt er namelijk op dat de zorg zeg maar toch niet zo mijn ding is. In combinatie met een kleintje. Dat is een onderwerp voor een later moment. Misschien 🙂

Ik stop met werken als verpleegkundige en ga een carrièreswitch maken. Deze conclusie kun je met een gerust hart pijnlijk noemen, zeker in een tijd als deze. Waarin de oproepen om alsjeblieft je collega’s te komen helpen je om de oren vliegen. Waarin zoveel tekorten zijn en uitval van zorgmedewerkers is. Waarin je stiekem het gevoel krijgt te falen als je je niet geroepen voelt om direct op de barricades te staan en zorgheld te zijn. Maar het is zoals het is. En als ik iets geleerd heb in de afgelopen tijd, dan is het wel dat het ontzettend belangrijk is om dichtbij jezelf te blijven. Net zoveel van jezelf houden als van een ander. Soms een uitdaging, maar zo nodig.

Carriereswitch maken

Carrièreswitch maken naar…

…freelance tekstschrijven. Ik ontdekte dat ik van het schrijven en optimaliseren van (web)teksten energie krijg. Dus richtte ik Gerline schrijft op en dat is wat ik nu doe. Ik verwacht niet dat dit het eindstation is. Ik ga zien waar de trein me brengt. En misschien kom ik je onderweg wel tegen, wie weet!

Oorspronkelijk gepubliceerd via LinkedIn op 4 juni 2020.

delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerline Schouten

Hi! Ik ben Gerline schouten

Ik ben SEO-tekstschrijver, theoloog en verpleegkundige. Ik help duurzame ondernemers en MKB’ers met hun content-(strategie). En ik blog over milieubewust opvoeden. Ik woon met echtgenoot, dreumes en hond in Apeldoorn. 

Mijn nieuwe blogs in je mailbox?

Gerline Schouten

Gerline

Offline

Stel gerust je vraag, ik reageer zo snel mogelijk!

08:16
Stuur me een appje!