Je wilt weten wie Gerline is?

Gezellig dat je langskomt! Ik ben Gerline Schouten, geboren Brandsen. Ergens in het westen des lands ter wereld gekomen, in het oosten groter geworden. Echt groot zal ik nooit worden, ben blijven steken bij 1 meter 65. Ik woon met echtgenoot, peuter, baby en hond in Apeldoorn. Ik blog over duurzamer leven. Daarnaast ben ik SEO-tekstschrijver. Ik vind het vooral tof om duurzame ondernemers te helpen om beter vindbaar te worden. Met veel van henzelf en een beetje van mij.

naast tekstschrijver ben ik ook theoloog en verpleegkundige

  • Tekstschrijver, het woord verraadt de inhoud. Bij mij kom je geen ik-schreef-als-klein-kind-al-verhaal tegen. Simpel zat, dat deed ik gewoon niet. Ik had het te druk met lezen. Nu schrijf ik wel. En heb ik het nog steeds druk met lezen.
  • Theoloog, iemand die iets over God geleerd heeft. Misschien.
  • Verpleegkundige, in de volksmond ‘zuster’. En een hekel dat ik aan die benaming heb, aargh!

deze beroepen hebben geen klap met elkaar te maken

Of toch iets meer dan je denkt. Want ik ben de constante factor. En daarnaast vond ik meer overeenkomsten. Wel 5. 😉

1. Verhalen

In de theologie kom je veel verhalen tegen van gelovigen, vroeger en nu. In de zorg heeft iedere patiënt zijn eigen verhaal. En als tekstschrijver? Nou ja, dat spreekt wel voor zich denk ik.

2. Redden

Nee, ik heb geen redderscomplex. Maar het helpen zit me blijkbaar in het bloed. Theologie: helpen met waarom- en zijnsvragen. Verpleegkunde: helpen van de patiënt en zijn gezondheidstoestand. Schrijven: duurzame klanten helpen met zichtbaar en vindbaar zijn.

3. Zingeving

Ik kan niet zonder. Het werk dat ik doe, moet rechts- of linksom van waarde zijn. Als theoloog zoek ik naar de zingeving van het bestaan. Ook van het mijne. Als verpleegkundige gaf het werk in de zorg de zingeving waar ik op dat moment naar zocht. Er voor anderen zijn en iets kunnen betekenen. Als copywriter zou je kunnen zeggen: nee hoor, alleen maar commercieel. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Want mijn focus in het schrijversvak ligt op duurzamer leven. En dat biedt mij de zingeving die ik nodig heb. Duurzaam opvoeden het nieuwe normaal. Dat is het ideaal waar ik voor schrijf.

4. Denken

Eerst denken, dan doen. Niet altijd, hoor. Maar om beslagen ten ijs te komen, wil ik altijd de achtergronden weten. Als theoloog spit ik uit wat de Bijbel zegt en wie het heeft opgeschreven. Als verpleegkundige wilde ik er zeker van zijn dat ik een handeling helemaal goed kende voordat ik ‘m ging uitvoeren. Zorgde vaker voor blokkades dan dat het me echt hielp overigens. Misschien dat ik er daarom wel mee gekapt ben. Als copywriter wil ik er zeker van zijn dat ik mijn klanten genoeg te bieden heb. Dus als je iemand zoekt die werk maakt van de laatste inzichten: that’s me! Ik wil mijn klanten graag waar voor hun geld geven.

5. Schrijven

Voor mij een eye-opener. Het kwartje viel pas toen ik wilde stoppen in de zorg. En zocht naar een alternatief. Meditaties, scripties, verslagen, rapportages; ik schreef het allemaal. En tijdens mijn opleidingen corrigeerde ik de verslagen van anderen. Regelmatig en naar tevredenheid. Soms denk ik: had ik het maar eerder gezien. Maar dan denk ik ook: ik heb er zoveel van geleerd. Op je bek gaan en weer opstaan.

SEO-tekstschrijver voor duurzame ondernemers en mkb'ers

Waar kun je mij voor inzetten?

  1. Een bijdrage aan jouw bedrijf. Ik ben duurzaam contentmaker. Ik kan je helpen om je website zo duurzaam mogelijk te maken.
  2. Een website, die duurzame ouders aanspreekt. Die jouw kennis over duurzaam opvoeden op klantniveau overbrengt. Jouw input leidt tot teksten van mijn hand die jou klanten opleveren. Iedereen blij!
  3. Hoger scoren in Google. Ik help je in het doolhof van SEO, landingspagina’s, linkbuilding, blogs, snipped features en meer.
  4. Contentmarketing. Ik help je nadenken wat je wilt bereiken met je bedrijf. Vervolgens zet ik samen met jou een contentstrategie uit zodat jij je gestelde doelen behaalt.