inhoud van dit blog:

Gerline schrijft …

Gerline schrijft. Wat schrijf ik dan? Een leuke naam voor je bedrijf is zo bedacht (door de echtgenoot). Daarna moet je het waarmaken. Schrijven dus. Niet bakken, naaien, lezen of tuinieren. Dat doe je maar in je vrije tijd.

Dus. Gerline schrijft …

… boodschappenlijstjes.

Ontzettend flauw natuurlijk, maar wel essentieel. Voor mij dan. Want reken er maar op dat er een donderwolkje voor de zon schuift als ik mijn geliefde kopje koffie ’s morgens (of ’s middags, of ’s avonds) niet kan drinken. Omdat ik domweg nagelaten heb ‘koffie’ op het lijstje te zetten. En het daardoor vergeten ben te kopen of te bestellen.

Instagram berichten.

Sinds kort weer. Ik vind het leuk om – na een tijdje offline – weer online te zijn. Zowel voor de fun als voor mijn werk. Om te zien hoe het anderen vergaat, goed of minder goed. Goed is fijn! Minder goed is een mogelijkheid om mee te lijden.

Overigens ben ik iemand die onregelmatig schrijft en post. Al naar gelang mijn dagelijks leven het toelaat. Want: eerst de dreumes, de echtgenoot, de tuin, het werk en het huishouden. Het huishouden staat achteraan, want het is niet mijn hobby. Daarna pas social media. Dat is tenminste het idee. Want meestal gaat social media voor het huishouden 😉 Schoonmaken doe ik als ik viezigheid zie. De regelmaat van mijn moeder en schoonmoeder is bij mij hartstikke zoek. Eten koken valt voor mij trouwens niet onder ‘huishouden’. Gezond en gevarieerd eten staat bovenaan mijn prioriteitenlijstje.

Instagram Gerline schrijft

… content voor klanten.

Teenslippers shoppen, glazenwasser bestellen, boodschappen doen, EHBO-cursus volgen. Bedenk het (of niet), het kan allemaal online. Door corona (COVID-19 voor de liefhebbers, want zo heet dat dolmakende ding nu eenmaal officieel) hebben online bezigheden een vlucht genomen. En ik vlieg mee.

Ik schrijf voor ondernemers, die zich richten op milieubewuste ouders. Ondernemers, die wel een website hebben, maar er nu nog niet tevreden over zijn. Omdat de teksten niet meer up-to-date zijn. Omdat er een contentstrategie mist. Omdat ze het gevoel hebben dat ze maar wat doen. Omdat ze hun perfecte doelgroep (nog) niet voor ogen hebben. Ze spreken iedereen aan, en daarmee niemand.

… geoptimaliseerde teksten. SEO.

Ooit van gehoord? Meestal kijk ik in een paar wazige ogen. Blauw, bruin, groen, grijs, kleur maakt even niet uit. Mag mijns inziens nooit iets uitmaken. Om niet te spreken van alle andere mooie eigenschappen die zorgen voor diversiteit binnen de mensenpopulatie. Piepjong, stokoud, bloedmooi, iets minder mooi, corpulent, erg slank (en maak de rij zelf vooral af): we zijn geschapen naar het beeld van God. We lijken allemaal een beetje op God. Hoe tov* is dat? Nu nog ‘even’ naar handelen met z’n allen.

Uitstapje over, terug naar SEO: Search Engine Optimization. Zoekmachineoptimalisatie in plat Nederlands. Nu weten we gelukkig veel meer (not). Het komt hierop neer: het verbeteren van websites, zodat Google ze leuk vindt en ze hoger in de zoekresultaten komen. En daardoor meer bezoekers trekken, producten verkopen, meer waarde krijgen. Afhankelijk van het doel dat de ondernemer met zijn website heeft.

blogs.

Zoals deze. In de hoop dat de wereld er misschien een klein beetje mooier van wordt. A woman with a vision. En ondertussen vind ik het leuk om jullie af en toe een kijkje te geven in mijn gedachtewereld. Vi ses! Of doei, voor degenen die niet wakker gemaakt willen worden voor een Scandinavische serie 🙂

* Hebreeuws voor ‘goed’

Oorspronkelijk gepubliceerd via LinkedIn op 22 juni 2020.

delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerline Schouten

Hi! Ik ben Gerline schouten

Ik ben SEO-tekstschrijver, theoloog en verpleegkundige. Ik help duurzame ondernemers en MKB’ers met hun content-(strategie). En ik blog over milieubewust opvoeden. Ik woon met echtgenoot, dreumes en hond in Apeldoorn. 

Mijn nieuwe blogs in je mailbox?

Gerline Schouten

Gerline

Offline

Stel gerust je vraag, ik reageer zo snel mogelijk!

08:16
Stuur me een appje!